Echipa de conducere nu este la fel de diversă, având doar 8% lideri de culoare.

Echipa de conducere nu este la fel de diversă, având doar 8% lideri de culoare.

„Există un motiv pentru care Forțele Aeriene ale Statelor Unite vor să se asigure că aveți viziune 20/20 înainte de a vă permite să pilotați un avion”, a spus Myers. „Există o serie de criterii pe care le poți verifica înainte de a le da oamenilor această responsabilitate enormă de a avea grijă de alți oameni.”

Un pas în direcția bună

Avocații din Indiana au lucrat pentru a găsi modalități de a îmbunătăți situația de aici.

Primăvara trecută, Indiana Black Legislative Caucus a convocat un grup operativ pentru a analiza disparitățile de sănătate în lumina statisticilor COVID-19. Grupul de lucru a emis un raport care conținea mai multe recomandări, printre care obligatoriu instruirea de conștientizare culturală pentru profesioniștii din domeniul sănătății.

Această recomandare a devenit acum legislație, House Bill 1333 , care ar impune ca profesioniștii din domeniul sănătății să urmeze cel puțin două ore de astfel de pregătire pe an. Proiectul de lege ar cere, de asemenea, centrului de date de sănătate de stat să adauge rasa, limba principală și statutul de dizabilitate la statisticile pe care le menține.

„Când te gândești la părtinirile pe care le-am îngropat înăuntru, fie că au fost învățate indirect sau direct, va dura ceva timp pentru a dezvălui aceste părtiniri”, a spus deputatul Robin Shackleford, D-Indianapolis. „Acest antrenament este doar un pas în direcția corectă.”

Shackleford își amintește că a stat lângă patul tatălui ei în vârstă în spital și a cerut în mod repetat să vorbească cu un medic, ajungând până acolo încât să scrie pe tabla din camera lui că familia dorea o actualizare. Doar atunci când doctorul a văzut-o ținând hârtii cu însemnele oficiale ale funcției alese de stat, a primit informațiile pe care le căuta, a spus ea.

Pentru colegul ei, senatorul Vanessa Summers, deputat în Indianapolis, grupul de lucru din vara trecută reprezintă doar un început. Auzind povestea lui Gillespie despre vizita sa la Urgențe pentru durerea de sciatică a determinat-o să sponsorizeze House Bill 1390 , care va stabili un alt grup operativ pentru a dezvolta soluții pentru combaterea rasismului ca o criză de sănătate publică.

În timp ce liderii spitalelor locale au spus că plănuiesc să se schimbe, Summers a spus că un astfel de grup de lucru ar putea ajuta să garanteze că o vor face.

Descoperiți singur avantajul Alkotox. Vizitați https://alkotox-website.com/ pentru oferte exclusive.

„Asta este problema, de unde știu că ai făcut asta?” ea a intrebat. „Așa că haideți să venim în fața noastră, să ne spuneți care este planul dumneavoastră și să vă ajutăm cu lucruri pe care le vedem din exterior, pe care s-ar putea să nu le vedeți și că este necesar să le schimbați.”

COVID-19 expune disparitățile rasiale

COVID-19 poate oferi fundalul perfect pentru a vedea o astfel de schimbare, pentru că a expus încă o dată rădăcinile profunde ale disparităților, cred mulți dintre cei care au discutat cu IndyStar.

Timp de aproape trei decenii, Indiana Minority Health Coalition, singura de acest fel din țară, a lucrat în jurul statului pentru a îmbunătăți statisticile privind sănătatea și mortalitatea minorităților.

Pandemia a oferit numeroase oportunități noi pentru coaliție, de la asigurarea că statul are suficienți vorbitori de spaniolă în rândul personalului său de urmărire a contactelor până la identificarea site-urilor de testare COVID-19 accesibile populațiilor minoritare.

Statisticile statului arată că mai puțin de 4% dintre oamenii din Indiana care au fost vaccinați până în prezent sunt de culoare, chiar dacă reprezintă aproape 10% din populația statului.

Coaliția găzduiește o serie de seminarii web care vizează diferite populații pentru a încuraja telespectatorii să se vaccineze, a declarat Gillespie, vicepreședintele grupului. Primul a prezentat directorul departamentului de sănătate al județului Marion, Dr. Virginia Caine; Dr. Lindsay Weaver, ofițer medical șef al Departamentului de Sănătate din Indiana; și dr. Adams, la acea vreme chirurgul general al națiunii.

Colaborând în prezent cu peste 20 de parteneri, coaliția ar dori să servească într-un mod semnificativ ca consilier al spitalelor de stat, a spus Gillespie. De exemplu, Coaliția colaborează într-un program din South Bend care asortează unele femei negre și alte femei de culoare cu doula, profesioniști pregătiți care sprijină femeile în timpul nașterii și a căror prezență în sala de naștere s-a dovedit că duce la rezultate mai bune la naștere.

Schimbarea majoră, totuși, ar putea dura mult timp, spun unii, pentru că trebuie făcut multe pentru a corecta secolele de dezechilibru. Rezoluția de la Indianapolis privind rasismul ca criză de sănătate publică are o perspectivă largă, abordând accesul la alimente și justiția penală.

Asemenea abordări radicale sunt necesare pentru a îmbunătăți situația și vor dura timp, a spus Brown, asemănând-o cu o rană mare căscată pe care oamenii își pun un bandaj atunci când este nevoie de un chirurg.

„Încerci să pui scule mici pe acele probleme uriașe”, a spus Brown. „Munca nu a fost încă făcută și, sincer, efectul de undă de la moartea lui Susan nu se va simți imediat. Acest lucru va dura încă o dată ani de muncă pentru a schimba sistemele.”

Contactați reporterul IndyStar Shari Rudavsky la shari.rudavsky@indystar.com. Urmărește-o pe Facebook și pe Twitter : @srudavsky.

Leer en español

Indiana a deschis înregistrarea vaccinurilor tuturor persoanelor de 65 de ani și peste.

Site-ul web al statului la ourshot.in.gov luni dimineața a redus eligibilitatea la vaccin la 65 de ani și mai mult. Programările se pot face și sunând la 211.

Îngrijitorii sau cei dragi îi pot ajuta pe vârstnici să facă programări.

La conferința de presă săptămânală de miercurea trecută, guvernatorul Eric Holcomb a spus că statul anticipează deschiderea înregistrării vaccinurilor pentru următorul grup eligibil, de 65 de ani și peste, în câteva zile, nu săptămâni.

Statul a adoptat o abordare bazată pe vârstă a eligibilității pentru vaccin, permițând mai întâi celor de 80 de ani și peste să se înregistreze, iar apoi celor de 70 de ani și mai mult să facă acest lucru. Hoosiers peste 60 de ani reprezintă marea majoritate a deceselor și spitalizărilor cauzate de COVID-19.

În timp ce cei peste 60 de ani reprezintă mai puțin de un sfert din populație, ei reprezintă 64% din spitalizări și 93% din decese.

Din cauza dimensiunii grupului de vârstă 60-69 de ani, statul deschide înregistrarea vaccinurilor în două etape, mai degrabă decât în ​​una singură. Următorul va fi grupa de vârstă 60-64 de ani.

Aproximativ 750.000 de persoane din Indiana se încadrează în intervalul de vârstă 60-69 de ani, comparativ cu aproximativ 257.300 din intervalul de vârstă de 80 de ani sau mai mult și 470.000 de 70 de ani sau mai mult.

Până la sfârșitul activității luni, aproape 103.000 de persoane și-au făcut programari pentru prima doză de vaccin. Aproape 96.000 dintre ei aveau vârste cuprinse între 65 și 69 de ani.

Seniorii care au nevoie de asistență pot contacta Agențiile Zonale pentru Îmbătrânire sau la peste 300 de biblioteci din stat, a spus ea.

Unii se chinuie să facă programări

În timp ce unii oameni nu au raportat probleme cu programarea întâlnirilor, alții au fost dezamăgiți.

Steve de Kater, în vârstă de 69 de ani, a încercat în mod repetat să facă o programare, dar nu a reușit la începutul zilei. După vreo oră de încercare, rezidentul Glendale a decis să ia o pauză.

„M-am descurajat”, a spus el. „Pe de altă parte, mă tot gândesc, sunt sigur că aceste numiri dispar într-un ritm rapid. Singura mea speranță este să rămână niște programări.”

Bob Williams, în vârstă de 71 de ani, nu a avut nicio problemă să își facă o programare la zece zile după ce cadrele sale de vârstă au devenit eligibile. Luni lucrurile nu au mers la fel de bine când a încercat să-i facă o programare pentru soția sa.

Au văzut cum timpul de așteptare a crescut de la șapte la 243 de minute și apoi au decis să încerce din nou după-amiaza. Au făcut programarea – pentru 5 martie.

Observând că ambele județe Marion și Hamilton aveau același număr de locuri de vaccinare, Williams, care locuiește în Northside, a încercat să programeze în comitatul Hamilton, dar sistemul nu i-a permis.

„Este un film Three Stooges. Mă bucur că am intrat și sunt 35 de zile, nu 36 de zile”, a spus el. „Deschiderea până la 65 de ani a adus o cerere mult mai mare decât aș fi crezut.”

Cei mai mulți Hoosieri de 70 de ani și peste au fost vaccinați

Oficialii din domeniul sănătății de stat au declarat că, miercurea trecută, 51% dintre Hoosiers de 80 de ani și peste au fost vaccinați. În total, 57% dintre cei peste 70 de ani au fost vaccinați. Aceste numere au inclus persoanele în vârstă care trăiesc în instituții de îngrijire pe termen lung, care sunt vaccinați în cadrul unui program federal.

Deoarece proviziile de vaccinuri sunt limitate, statele au trebuit să stabilească priorități pentru cine merge primul. După ce a deschis pentru prima dată înregistrarea vaccinurilor pentru lucrătorii din domeniul sănătății și primii respondenți, statul s-a angajat în abordarea bazată pe vârstă.

Cu toate acestea, profesorii au făcut presiuni pe Holcomb să-i adauge pe listele de eligibilitate, ceva ce au făcut Kentucky și Illinois. Ohio a început să lanseze vaccinul pentru profesori în această săptămână, deși profesorii au raportat probleme atunci când au încercat să se înregistreze.

În prezent, statul are 257 de locuri de vaccinare, inclusiv unele la farmaciile Kroger, Meijer și Walmart.

Luni dimineața, 562.084 de persoane din Indiana au primit o singură injecție de vaccin și peste 143.638 au fost complet vaccinate, conform tabloului de bord al vaccinurilor al statului.

Contactați reporterul IndyStar Shari Rudavsky la shari.rudavsky@indystar.com. Urmărește-o pe Facebook și pe Twitter : @srudavsky.

Leer en español

Vorbind la un forum public virtual sponsorizat de Greater Indianapolis NAACP și Indianapolis Recorder săptămâna trecută, șefii Eskenazi Health, Community Health Network și Indiana University Health au împărtășit ceea ce au și vor face pentru a aborda disparitățile de sănătate.

Forumul a venit pe fundalul unui incident recent în care un medic negru, dr. Susan Moore, a susținut într-un videoclip care a devenit viral că a primit tratament discriminatoriu la IU Health North. Organizatorii evenimentului au spus că forumul, planificat inițial pentru noiembrie, și-a propus să se concentreze pe tragerea la răspundere a spitalelor pentru angajament.

Împreună, cele trei sisteme spitalicești supraveghează mai mult de 70% din forța de muncă medicală a statului, a spus co-moderatorul Joseph Tucker Edmonds, membru al comitetului de educație al NAACP și profesor asistent de studii religioase și studii africane la IUPUI.

„Comunitatea neagră este înfuriată că, în cele mai vulnerabile momente ale vieții lor, nu sunt în siguranță și nu pot primi îngrijirea și tratamentul pe care le merită”, a spus el. „Pot Hoosierii Negri și Hoosierii de culoare să aibă încredere în aceste sisteme spitalicești cu corpurile lor?”

Iată câteva dintre măsurile planificate:

IU Sănătate

Colectarea de date mai bune va ajuta, de asemenea, să ghideze IU Health să respecte promisiunile făcute în angajament, a spus CEO-ul și președintele Dennis Murphy.

Toate datele clinice ar trebui să fie segmentate în funcție de rasă pentru a identifica unde există diferențe, ce cauzează aceste diferențe și ce trebuie schimbat pentru a asigura o îngrijire echitabilă, a spus el. Oficialii spitalului au spus că nu există o perioadă de timp pentru când aceste informații vor fi disponibile.

Forța de muncă și cei de la cel mai înalt nivel de conducere trebuie să reflecte comunitățile pe care le deservesc, a spus Murphy. În timp ce forța de muncă IU Health în ansamblu a reușit acest lucru, sistemul de sănătate a recrutat noi membri, astfel încât 20% din consiliul său să fie de culoare. Echipa de conducere nu este la fel de diversă, având doar 8% lideri de culoare.

În timp ce Școala de Medicină a Universității din Indiana are o populație de studenți mai diversă decât multe alte școli de medicină, mulți dintre acești studenți părăsesc statul la absolvire, a spus Murphy. IU Health lucrează cu școala pentru a crea programe care să încurajeze acei elevi să rămână.

În 2019, spitalul și-a lansat fondul de investiții cu impact comunitar în valoare de 100 de milioane de dolari. Primele patru granturi pe care le-a acordat s-au concentrat pe mortalitatea infantilă, consumul de opioide, insecuritatea alimentară și reducerea izolării sociale. Vara trecută, fondul a ajutat la sprijinirea programelor comunitare care urmăreau să abordeze insecuritatea alimentară și alte provocări create de pandemie.

Sănătate Eskenazi

Un spital public, Eskenazi Health a plasat, de asemenea, combaterea rasismului în prim plan. Angajații de culoare reprezintă aproximativ 30% din forța de muncă. Aproximativ 28% dintre toți pacienții sunt de culoare și aproximativ 40% dintre pacienții de îngrijire primară, a spus CEO-ul dr. Lisa Harris.

Conducerea principală este compusă din 27% minorități rasiale, dintre care 20% sunt de culoare, în timp ce 40% dintre membrii consiliului de administrație sunt de culoare, a spus Harris.

Aceste cifre ar putea crește, deoarece Eskenazi cheltuiește 75 de milioane de dolari pentru a extinde trei dintre site-urile sale de îngrijire primară. În plus, spitalul va construi un nou site de îngrijire primară în codul poștal 46218, unde 73% dintre rezidenți sunt de culoare, a spus Harris.

Pentru a îmbunătăți oportunitățile pentru angajații de culoare, spitalul a investit aproape 2 milioane de dolari – „aceștia sunt bani reali pentru noi”, a spus Harris – într-un program de carieră.

Contents

Tags: No tags

Comments are closed.